mars 22, 2023

Förändring hål 13

Klubben har under flera säsonger gjort några små och större förändringar kring banan. En tydlig linje vi berättat om är att vi måste kunna erbjuda en utmaning för alla golfare runt banan oavsett spelnivå. Svårigheten är att se hur olika alla tar sig runt 18 hål och samtidigt försöka ha en bana som ger oss alla en givande dag.

Vi har valt att se banan och sin ursprungsdesign som vår stora tillgång, med långa raka hål där hinder oftast ligger vid sidan av spelfältet. På några ställen finns det fortfarande hinder som kan förändras och det är just dom vi kommer titta på i framtiden. Alltid med samma grundtanke, hinder ska vara hinder för alla och inte enbart en liten grupp spelare.

Just nu har vi kortat av sidovattenhindret på hål 13, som ligger i kröken till höger runt 120 meter innan green. Ett hinder som ger alla spelare problem, oavsett hur bra du än slår slaget utifrån hålets generella spelidé.

Är du riktigt duktig vill du gärna skruva bollen längs med skogen och kunna utnyttja längden från utslaget, eller slår du kortare kommer du rulla bollen i hindret oavsett hur bra ditt slag än varit. Eftersom det ligger precis i linje med hur vi vill spela hålet!

Ett annat hinder som ger många spelare problem är sista fairwaybunkern runt 250 från backtee på hål 6. Där kommer vi titta på hur vi ska lösa det och säkert försöka göra någon förändring till vintern.

 

Hoppas ni gillar hur vi tänker kring framtida förbättringar och framförallt,  varför vi gör dom!

 

Klas