juni 8, 2023

Alla vann när cancergolfen i Alvesta slog insamlingsrekord!

 

Tävlingen avgjordes i strålande solsken lördagen den 3 juni. Partävlingen vanns av Annika och Bertil Krantz med 42 poäng men i själva verket var alla kronobergare vinnare den här dagen. Insamlingen ”Alvesta mot cancer” som Alvesta GK genomförde gav hela 86 171 kronor till Cancerstiftelsen i Kronobergs Län och därmed den lokala cancervården och forskningen.

 

På banan var det lite extra trevligt, lite mer än en vanlig golftävling. Det bjöds på fika med fralla, bubbel och snittar, dricka och kexchoklad. På ett hål kunde spelarna ”Utmana Klas”, där lyckades Mari Skoglund bäst, bara 106 cm från hål.

 

På ett annat gällde ”Gissa vikten – vinn vasen”, en Kolonn från Skrufs Glasbruk. Mats Karlsson fick bära hem den, han kom närmast bara 7 gram från rätt vikt, 1192 gram.

 

Inte mindre än 34 företag i Alvesta med omnejd valde att stötta tävlingen och insamlingen. Men också många privatpersoner bidrog och alla som valde att spela här trots konkurrerande tävlingar och ”stughelg”.

 

Det fina resultatet innebär att Alvesta GK passerade halvmiljonen i insamlade medel genom åren, totalt har det blivit 543 441 kronor – helt fantastiskt!

 

Pengar som använts lokalt till forskning, vidareutbildning, förebyggande och medicinsk utrustning. Till nytta och glädje för oss som bor här.

 

Kommentarer:

Klas Eriksson, klubbchef Alvesta GK, tfn 070-990 04 45

Johan Mossblad, trivselkommittén, Alvesta GK, tfn 072-558 68 05

Bengt Martinsson, ordförande Cancerstiftelsen i Kronobergs län, tfn 073-436 85 68

 

Foto: Cancerstiftelsen i Kronobergs Län