april 4, 2023

Banans status

Bilden ovan ljuger något då vi fortfarande har väldigt kallt i marken och färgen på gräset är betydligt ljusare.

När banor kan öppna beror på flera saker men främst de unika förutsättningar varje klubb har i kombination med markens temperatur. Vi vill helst ha en marktemperatur på runt +8 grader för att gräsplantan ska vara i tillväxt och då kunna reparera sig själv när vi golfare slår upp torvor och ger nedslagsmärken på våra greener. Det generella slitaget på banor är dock något vi alltid kommer arbeta med och är en självklarhet för klubbar.

Just i år har vi som alla förstår en senare start på golfsäsongen på grund av vädret och framförallt kylan. Påsken närmar sig och vi är många som gärna spelat på sommargreener denna helg. Tyvärr kan vi konstatera att öppning av vår bana kommer dröja och vi öppnar för spel på våra greener tidigast den 17:e april. Tyvärr kan det bli senare om vi inte får någon skillnad i temperaturen i marken men bokningen i GIT är redan öppen.

Positivt är dock att vi inte ser några betydande skador på några av spelytorna och räknar därför med bra kvalité hela säsongen.

På grund av att vi inte har banan helt öppen har vi även kansliet stängt från ordinarie tider. Öppet är denna vecka fram till och med fredag 10.00 – 14.00. När banan öppnar återgår vi till ordinarie tider, måndag till torsdag 08.00 – 17.00 och fredag till söndag 08.00 – 14.00.