februari 9, 2024

Grattis Eva, Mattias och Alex!

Klubben har under de senaste säsongerna haft en utlottning av 3 platser till en dagsresa med mig till Åhus fantastiska anläggning där transport, lunch och greenfee ingår.

Förutsättningarna för att vara en del av utlottningen är att man ska betalt fakturan enligt betalningsvillkoren där sista betaldag för 2024 var 31/1.
Alla som då betalat enligt förutsättningarna har varit med i utlottningen och vinsten är även i år en dagstur till Åhus för 18 håls golf med transport och lunch.

Grattis säger vi till
 Eva Felldin, Alex Brandi och Mattias Flystam som alla får följa med eller om dom hellre vill skänka bort sin plats till någon annan går det också bra!

För er som går och längtar efter att lira men inte varit ute än kan vi bara säga att banan ser ut att må bra.
Vi har inte sett några tendenser till att våra spelytor är stressade eller angripna av något mer än vanligt utan som läget ser ut idag kan vi räkna med bra förutsättningar även denna säsong.

Självklart kan läget förändras snabbt och vi är ute och kollar ofta.
I en långsiktig planering för skötseln av spelytorna ingår det att försöka stärka gräsplanlantans motståndskraft mot angrepp från exempelvis svampar eller låga temperaturer.

Rent generellt innebär det att vi vill få plantans rötter att växa neråt och leta näring och vatten minst 4-6 cm nere i marken. Därför är det viktigt att kunna vertikalskära ett par gånger per säsong, lufta både djupt och nära markytan samt att jobba ner sand i marken. Då hamnar vätska och näring djupare ner och tvingar rötterna att växa neråt för att nå dit. Helt avgörande för att lyckas skapa en spelyta som vi vill ha.

Sista årens fina resultat har gjort att vi idag har alla de maskiner som vi behöver för att klara detta jobb vilket känns riktigt bra.

Själv längtar jag till vårens härliga tid och tror inte jag är ensam!

Klas