april 24, 2023

Paragolf på Alvesta Golfklubb

Igår  hade vi äran att få se paragolfare både träna och spela på vår bana och anläggning. Under vintern har vi tillsammans med Smålands Golfförbunds Paragolfkommitté försökt få till ett samarbete där målet givetvis är att öka förståelsen kring att idrotta med en funktionsnedsättning och att just golfen kan vara ett alternativ bland andra.

”Ibland märker vi att det kan vara ett stort steg för någon att bara komma hit och prova när vi egentligen har en idrott som passar exempelvis vissa psykiska diagnoser väldigt bra”, säger Erik Lagerlöf paragolfkommitteens ordförande.

Golfen är en individuell idrott och kan ge stora möjligheter att anpassas efter någons behov. Under en spelad runda slår alla när det är sin tur och ingen springer i vägen för andra medspelare. Störningsmoment minimeras och man kan koncentrera sig på sin egen golf.

Träning kan även den göras helt på egen hand och man behöver inte vara beroende av någon tränare som berättar hur allt ska gå till. Man bestämmer helt enkelt själv över sin tid kring idrotten golf.

Självklart var vår egen Markus Björkmarker med och visade vilken duktig golfare han blivit. Han har en enkel swing med ett härligt positivt tempo genom bollträffen, vilket ger han stor säkerhet i spelet även när nerverna spökar lite.

Under säsongen kommer Markus representera Sverige i några paragolftävlingar och vi önskar honom självklart stort stort lycka till!!

Som golfare själv kan jag bara bli imponerad över hur alla under dagen överkommer sina problem och bidrar till en otroligt trevlig stämning, precis som golfare alltid bör göra.

Om någon är intresserad att vara med eller bara prova någon gång så hör av er till mig på klubbchef@alvestagolf.se så hjälper jag gärna till med allt ni vill veta!

Klas